Tekst fra Motvind Norge.

Dette er den verste saken av dem alle. Fordi det står så mye på spill, og uretten er så vanvittig.

Og våre ansvarlige politikere står bare og koper.

Det er urfolk mot storsamfunnet, reindriftsnæringa mot storkapitalen. Reinen og reindrifta har eid fjella i hundrevis av år. Norske energimyndigheter av i dag, tar det fra dem, og leverer det gratis videre i form av en vindkraftkonsesjon.

Hadde det vært i Brasil? Der får urfolk regnskogen ødelagt, så storkapitalen skal tjene penger på det, og det går ramaskrik over verden.

I Norge blir vi som stiller oss på sørsamenes side straffet knallhardt økonomisk. Det er saksomkostninger som telles i millioner, for fire dager i retten, om midlertidig forføyning.

Og våre ansvarlige politikere står bare og koper. Lar dette skje.
Spørsmålet er om urfolk og minoriteter skal ha rettigheter i Norge – eller at statsmakten vår bare skal skryte av at de har det?

Det er sørsamisk land. Det er flytteleia for reinen fra vinterbeitet til sommerbeitet. Alternativet går over et vann, der isen ikke er sikker m våren, og dermed er det ikke noe alternativ. Muligheten for å drive tradisjonell reindrift går tapt.

Mot dette stiller den norske statsmakten opp «avbøtende tiltak». Som om urfolket i Amazonas kunne få «avbøtende tiltak» i form av noen tusenlapper, for å miste skogen sin.

Det er en skam og et svik. Vi må stå opp mot det. Betal så det merkes. Vårt mål er ikke bare å dekke saksomkostningene, men å vinne saken. Fjellet er Reinens. Retten er klar. Støtt!