Har dere sett Hilde Grønstad Sundes maleri Lyspunkt av Hovdetoppen? Maleriet er dessverre solgt, men er malt slik Sunde husker Hovdetoppen fra før skjendingen, skogkledt og herlig som byens villmarkstopp, hvor lyspunktet forteller oss at denne toppen var byens lyspunkt. Hva jeg tenker er at dere burde be Sunde male et nytt bilde av Hovdetoppen, og at dere sammen med pressen overrekker dette til ordføreren, som et stunt, hvor dere overtaler ordføreren til å love å henge maleriet av distriktets kanskje mest kjente maler i rådhussalen, til spott og spe for byens politikere og administrasjon. – LeveVeg

“Lyspunkt” av Hilde Grønstad Sunde

Selv ble jeg helt sjokkert da Gjøvik tok Hovdetoppen, byens siste villmark, på samme vis som jeg bla satt ut da de tok siste rest av gardskoronaen her i Grythengen, i Østvollen. Dette som liksom skulle være mitt atelier, samtidig som denne gardskoronaen dannet en fin diagonal i bildene. Men folk overalt i distriktet har visst blitt lik orker, hvor de nå har tatt knekken på siste rest av det opprinnelige både i Gjøvik og på Grythe-platået, da husmannsenga vår er urgammel, på samme vis som Hovdetoppen og skogen der.

De sier at det bare vokser opp igjen, og det gjør det selvsagt, men dette hjelper INGENTING for de bildene jeg skulle tatt i høst eller til neste sommer, så det siste bakteppet for tårefotografiet i himmelenga vår er vansiret.

På samme vis som Gjøvik, proletariatets by ved Mjøsa, mistet sin siste mening ved tapet av Hovdeskogen og Hovdetoppen, mistet enga vår siste rest av mening (for tårefotografiet) ved tapet av siste bit av gardskoronaen her i enga. Men alle bare skyfler det vekk og sier at slikt må man tåle, og at dette er en viktig del av det eiendomsrettshelvetet denne nøytrale byråkratiske eksperten som gikk omkring her på 1950-tallet laget til.

Relatert

Ære være familien Sunde

Ny forskning: Urskog bäst för att sänka stress