Da ble det første bilde av stabburet, eller Husmannstroens katedral, som jeg kaller det, med min nye 14-24 mm Sigma. Det ble litt perspektiv-forskyvninger, taket ble liksom litt flattrykt og trappa veldig lang, men morsomt å kunne stå foran gardstreet å fotografere. Tror ikke jeg er mer enn tre meter unna:-) Skyggevokteren ble med også, vokteren av skyggene fra ilden bakenfor, den djupe grenda, men det er ikke mye igjen av ham nå, og kun et tidsspørsmål før han forsvinner helt.

Hva som kunne ha berget landet vårt er de fire H’er: HusmannstroenHusmannskostenHusmannsteknologien og Husmanns-demokratiet. PermaLiv har kjempet for disse fire H’ene hver dag det siste tiåret.

Nå er det akkurat ti år siden jeg leste boka til kaptein Bongard, om Det biologiske mennesket. Det blir stadig klarere for meg at demokratiet til Bongard ville vært fullendelsen av frigjøringen fra det lutherske standssamfunnet, som våre forfedre frigjorde seg fra her i Øverskreien. Istedenfor er vi nå tilbake til noe mye verre, et standssamfunn uten Gud og tradisjonene som korrigerende faktorer.

Tiåret vi har lagt bak oss ble et grusomt tiår, menneskene gikk helt bananas, de hogg ned Hovdetoppen, kastet meg ut av fabrikken min, og nå driver de på som gale og bygger disse forferdelige vindkraftverkene rundt omkring i vår fantastiske natur. Jammen har vi fortjent denne krisa som rammer oss nå!

Samtidig er det absurd å se alle disse billiardene verdens regjeringer nå øser ut til verdens milliardærer, for å redde dem og deres hedonistiske livsførsel. Mens de bare kunne gitt 50 millioner til himmelenga mi, til ære for Husmannstroens katedral, samt 50 millioner til Terje Bongard, slik at vi fikk innført husmanns-demokratiet, hvoretter vi kunne leve lykkelige som frie borgere alle våre dager, slik våre forfedre gjorde det her i grenda for 100 år siden.

Verden kollapser, skyggevokteren feirer hundreårs-jubileet til stabburet helt alene, og ingen vil lytte eller endre kurs.

The stabbur and apple tree of Grythengen farm.
Wikimedia.

Som en del av den antirasistiske industrien må en også regne forskningssenteret «C-Rex – Senter for ekstremismeforskning: høyreekstremisme, hatkriminalitet og politisk vold». Det offisielle navnet er selvfølgelig ikke på norsk, men er «Center for Research on Extremism (C-REX): Right-Wing Extremism, Hate Crime and Political Violence.»  Senteret ligger under Institutt for statsvitenskap ved Universitet i Oslo i samarbeid med NUPI. (Under det samme instituttet ligger også «forskningssenteret» Arena, nærmest et propagandainstitutt for norsk medlemskap i EU og EU.) Merk den ensidige politiske innretninga til «C-Rex», som om vi i dag er nær lik Tyskland i 1933 og som om Tjen Folket/SOS rasisme er forskningsprogrammets ideologiske rettleiere. I 2015 fikk senteret 50 millioner kroner av staten. – Ove Bengt Berg 

– Europa: 579 drepte i terror inspirert av Koranen, 101 drepte av høyreekstreme — og problemet er?

50 millioner ja, akkurat hva som skal til for å redde himmelenga mi og Husmannstroens katedral, for å gjøre dette til et senter for forskningen på de 4 H’er.