Dette er en katastrofe, nå skal vi på Toten feire 10-års jubileum fordi vi fikk reddet ikoniske Mjøslandets horisont, hvor Skibladner har fått seile fritt i 160 år, så kommer plutselig odølene og ødelegger alt sammen, uten at vi på Toten har fått vite noe som helst. Tror ikke en eneste totning er klar over dette her. Dette blir et sjokk for alle. For meg har Odal vært et sted langt inne i Hedmark ved Glomma, at de kunne være i stand til å sette en tanngard med vindturbiner etter Mjøsa, fatter jeg ikke? Har de intet forhold til Mjøsas ikoniske, rolige landskap? Så skal vi med ett få dette spetakkelet ved Mjøsa, uten at det har vært folkeavstemning for alle som bor etter Mjøsa, Innlandets dronning!

Fotografiet er tatt etter Pilegrimsleden over Toten, med Mjøsa sløret i bakgrunnen. Dette er ved en plass hvor det er tilrettelagt med benker og kunstprosjekter, for at man skal kunne sitte ned og innta kulturlandskapet over Mjøsa i ro, fred og meditasjon. Snur man seg, vil man se Totenåsen Skyline vindturbinfritt.

– Om Åsens Venner og planene om de 70 vindturbinene på Totenåsen

Men så kommer da altså odølingene og ødelegger alt dette her, eller rettere sagt Odalens politiske elite, vil ikke skylde på vanlige folk.

Vil avslutte med en kommentar av Jon Fiskvik:

“Bare vent til de er i full høyde med rotorblader og lysvarsling på plass. Snakk om visuell forurensning i tillegg til konsekvensene lokalt i Nord-Odal. En katastrofe for både folk og natur – i tillegg til at vi – folket – rent økonomisk betaler for hele gildet gjennom dramatisk høyere strømregninger i mange tiår fremover… Det er en skandale – og de ansvarlige vil levnes liten ære og bli stilt til ansvar i fremtiden 🤬”

  • Vindkraftverket ligger i Nord-Odal kommune på grensen mellom Innlandet og Viken Fylke, rett øst for Minnesund og Mjøsa
  • Består av 23 vindturbiner på Songkjølen og 11 på Engerfjellet
  • Vindkraftverket planlegges med de mest effektive og moderne turbinene på markedet. Høyden på turbinene er planlagt til totalt 217 meter (navhøyde på 144 meter og en rotordiameter på 145 meter)
Bare tre dager siden vi hadde banneraksjon på Lena, over Fv. 33 som fortsetter til Skreifjella, hvor man snart blir møtt av et spetakkel uten like, da odølingene av alle ting har klart å sette en tanngard av vindturbiner på åsen sin ut mot Mjøsa! Hvordan er dette mulig!

Kommentar av Vera Braathen:

Hei, Øyvind Holmstad 😊

Du skriver sannferdig og godt, og jeg er glad for at du korrigerte til «Odalens politiske elite».

Folket er i bunnløs sorg over den fullstendige, unødvendige raseringen av sin fredfulle, vakre natur, og helt sikkert ulykkelige over visuell, milevis spredning av denne invasjonen.

Vakre Norge blir aldri slik det en gang var, ødelagt for alltid.

Sabotasje!

Griskheten spiser opp landet vårt!

EU styrer våre strømpriser. EU spytter på den norske Grunnloven, bifalt av de folkevalgte.

Hvilken veg går vi? Hvilken veg ønsker vi å gå? Uten håp er vi intet. Vi gir oss ikke!

Relatert

En friluftslivspolitikk som åpner for naturvennlighet og naturglede i dagliglivet!

Skal du på biltur? Så skadelig for miljøet er veiene du kjører på (Som om det ikke var nok med ødeleggelsene etter nye E6 ved Mjøsa, så setter de altså et vindkraftverk på toppen av det hele, som kronen på verket!)

Magical Photography I

Hyttedrømmen: Det man elsker tukter man